Vés al contingut

FSMET: Juny del 2020

Un espai de debat, de construir ponts i per donar a conèixer les economies transformadores

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) es celebrarà del 25 al 28 de juny del 2020.

En concret, es vol que sigui una cita diversa on hi hagi una àmplia representació dels cinc continents i del màxim de col·lectius possibles com podrien ser, entre altres, camperols, indígenes, espirituals, okupes, LGTBI, moviments feministes, juvenils, del món de l’educació, de l’economia digital, del periodisme alternatiu o del món laboral com sindicats o unions de treballadors.

La idea serà donar a conèixer els projectes d’economies transformadores que ja existeixen i que són la demostració que hi ha una altra via al model capitalista. A més, la trobada busca construir ponts entre les entitats, organitzacions o xarxes d’arreu del planeta. Per assolir aquests reptes, el FSMET inclourà activitats com visites guiades, un fòrum infantil, escoles d’activisme, un àgora que albergui tallers i micro-xerrades, una zona de creativitat, una àrea d’autogestió i un espai de participació virtual.

També es persegueix que sigui un espai útil d’interconnexió entre els eixos, on es concreti una agenda mundial comú sobre les economies transformadores, amb compromisos col·lectius i acords específics, tot assegurant la continuïtat del moviment després del procés de confluència de dos anys.