Vés al contingut
data

El FSMET se celebrarà del 25 al 28 de juny de 2020 en Barcelona

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores ja té dates: se celebrarà del 25 al 28 de juny de 2020 en Barcelona. Així ho van decidir els integrants de la confluència local de Barcelona, amfitriona de l’esdeveniment i integrada per un grup d’activistes dels diferents sectors de les economies transformadores (economies feministes, sobirania alimentària i agroecologia, procomuns i economia social i solidària, comerç just i finances ètiques, entre d’altres).

La data s'ha triat tenint en compte els calendaris d’esdeveniments internacionals als quals participen les diferents xarxes que formen part del Comité Coordinador que impulsa el procés a l'àmbit internacional amb la finalitat que aquestes activitats no es solapin, amb la finalitat d’afavorir la participació del major nombre de persones possible. 

Amb un calendari de nou mesos, els integrants de la confluència de Barcelona i els del Comité Coordinador ja s’estàn organitzant en les diferents comissions de treball per assolir tasques com la logística, els continguts del Fòrum, la comunicació o l’acollida dels participants internacionals que vindràn a Barcelona per participar de l’esdeveniment. 

Es vol que el FSMET sigui una cita diversa on hi hagi una àmplia representació dels cinc continents i del màxim de col·lectius possibles com podrien ser, entre altres, camperols, indígenes, espirituals, moviments okupes, LGTBI, moviments feministes, juvenils, del món de l’educació, de l’economia digital, del periodisme alternatiu o del món laboral com sindicats o unions de treballadors.

La idea serà donar a conèixer els projectes d’economies transformadores que ja existeixen i que són la demostració que hi ha una altra via al model capitalista. A més, la trobada busca construir ponts entre les entitats, organitzacions o xarxes d’arreu del planeta. 

També es persegueix que sigui un espai útil d’interconnexió i confluència entre els diferents moviments de les economies transformadores, on es concreti una agenda mundial comú amb compromisos col·lectius i acords específics, tot assegurant la continuïtat del moviment després del procés de confluència.

Per assolir aquests reptes, el FSMET inclourà una programació per itineraris amb activitats com tallers, xerrades, programació cultural, espais per a la creativitat, la participació virtual i àrees infantils, entre d’altres. 

 

Etiquetas