Vés al contingut

Biblioteques sense fronteres: Economies transformadores. Economia social i solidària. Comerç just. Finances ètiques.

Inici
Final
Lloc
Biblioteca Pública de Tarragona (Carrer Fortuny, 30, Tarragona)

En el camí cap a una economia que persegueixi la justícia social, la reducció de les desigualtats i el respecte pels drets humans i el medi ambient ens trobem les economies transformadores, una concepció de l'economia en plena expansió que ja suposava el 2,2% del PIB català el 2017, i el 7% del PIB a Barcelona el 2018.

Les economies transformadores inclouen un gran nombre d’iniciatives de producció, comercialització, consum i finançament que funcionen amb lògiques democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris. Amb uns canals de comercialització i producció alternatius que posin en el centre a les persones i les seves necessitats, i alternatives de consum i producció, basades en la participació de les persones i les comunitats, en l'apoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica.

Per tot això, la III edició del programa Biblioteques Sense Fronteres se centra en les anomenades economies transformadores, que comprenen l'economia social i solidària, la banca ètica i el comerç just.

http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/campanyes/bsf