Vés al contingut


Com participar?

El FSMET està organitzat al voltant de tres espais de confluència, on els participants del procés del Fòrum poden conèixer-se entre ells, dialogar, compartir idees i propostes, agrupar-se i formular consens al voltant d’assumptes comuns. Aquests espais no estan separats els uns dels altres, sinó que tenen diferents dinàmiques i nivells d’interconnexió. S’anima a tots els espais a la interacció transversal, que serà part del programa de l’esdeveniment de Barcelona, per tal que els participants puguin ser part de diferents espais al mateix temps.

Els tres espais de confluència són els següents:

Com a individu, organització, col·lectiu o institució, per prendre part al procés i estar actualitzada.

Quan et registres, estaràs declarant la teva intenció de participar en el procés cap al Fòrum, rebràs el butlletí de notícies i podràs contactar altres participants del teu territori que treballen en camps similars.

Podràs registrar-te entre finals de desembre i principis de gener (Quan l’eina estigui oberta, si us plau, estigues pendent)

Per informar a les noves organitzacions i grups del procés. Ets benvinguda a visitar les actes de la darrera RIO del 25 d’octubre.

Pots unir-te a aquestes reunions en la llengua en la qual et sentis més còmoda (anglès, castellà, francès). Segueix el link per més informacions sobre les RIO i completa el formulari si vols unir-te a les següents.

Per donar suport al procés a escala internacional, el FSMET proposa l’ús d’eines digitals online. La plataforma del Fòrum online (“Forum Online” - forum.transformadora.org) va ser llançada a finals de l’estiu de 2019.

Aquesta plataforma (basada en el software lliure Decidim) apunta a proveir un espai de treball online per totes les “confluències” (territorials, de moviment o temàtiques), i les comissions organitzadores els membres de les quals no es poden reunir físicament. La intenció és continuar afegint més iniciatives d’arreu del món i promoure la connexió de les organitzacions utilitzant espais de confluència que faciliten el reforçament de les xarxes territorials al voltant de les economies transformadores, així com les connexions internacionals.

La plataforma també ofereix la possibilitat de crear debats participatius sobre propostes (“processos”), per tal de construir consens i resseguir-los, incloent-hi aquelles persones que no podran viatjar a Barcelona per a l’esdeveniment del Fòrum el juny de 2020.

És un espai online obert on qualsevol pot afegir-se i fer que el procés de co-construcció del FSMET sigui visible, online i transparent.

Al fòrum online trobaràs els espais de confluència que existeixen actualment, que ets benvinguda a integrar per participar activament, i també tens la possibilitat de crear-ne de nous.

Ets benvinguda a utilitzar el Fòrum Online per unir-te o crear una confluència o un espai per moviments, o fer visible una coalició d’organitzacions que prepari una activitat pel FSMET o promoure una iniciativa de les Economies Transformadores.

Per participar, registra’t com a usuària a: forum.transformadora.org. Per obrir un espai al Fòrum Online, si us plau, ompli el formulari per crear un espai, i envia’l als següents e-mails. Et donarem un cop de mà per engegar-lo i et donarem algunes instruccions sobre com utilitzar el Fòrum Online:

Mobilització Virtual - virtual@transformadora.org Mobilització Internacional - int@transformadora.org

Promou o afegeix-te a una confluència local: on la gent es reuneix per proximitat territorial (ciutat, regió, país).

D’acord amb les pràctiques i els principis del FSMET, animen a les economies transformadores a autoorganitzar-se als seus territoris i entre els territoris, en diferents moviments i confluències, així com a preparar activitats sota la responsabilitat d’organitzacions o d’una coalició específica d’organitzacions participants. Les coalicions poden ampliar-se a través de la participació d’aquelles organitzacions en confluències o espais per moviments. D’aquesta manera, les articulacions de l’esdeveniment seran la culminació de les dinàmiques que ja han començat.

Pots trobar les que ja existeixen al fòrum online del FSMET, i unir-te a elles.

Promou o uneix-te a una confluència temàtica: On la gent es reuneix per afinitat sectorial o temàtica

Com que el principal objectiu del procés de confluència és ajudar la gent que treballa iniciatives i pràctiques similars, o que lluita pels mateixos interessos, a trobar camps comuns de complementarietat en les seves activitats, els espais de convergència temàtica que portin a accions transformadores estan al centre del FSMET. Algunes ja han començat a trobar-se - com les de co-construcció de polítiques públiques, o les d’educació i investigació.

Pots trobar les que ja existeixen al fòrum online del FSMET, i unir-te a elles.

Moviments de les economies transformadores

Com a marc general obert a totes les economies transformadores, el FSMET no promou un moviment o visió específica, sinó que encoratja l’intercanvi i el reconeixement mutu entre les moltes que ja existeixen. Tenint en compte que ja existeixen dinàmiques i espais de comunicació amb els quals el Fòrum no pretén interferir ni substituir, l’espai oferit al Fòrum Online s’adreça principalmente a la participació en el procés del FSMET mateix.

Ací hi ha alguns exemples de moviments de les economies transformadores:

- Economies feministes i amb perspectiva de gènere

- Agroecologia i sobirania alimentària

- Comuns (naturals, urbans, de coneixement i digitals)

- Economia Social i Solidària (incloent-hi comerç just, cooperativisme i finances ètiques)

Pots trobar les que ja existeixen al fòrum online del FSMET, i unir-te a elles.

Les comissions són els espais de treball on els participants es reuneixen físicament o online per preparar i organitzar l’esdeveniment del FSMET.

La co-construcció del Fòrum es fa a través de la seva estructura de governança, organitzada al voltant del Comitè de Coordinació Internacional (establert el juliol de 2019, veure ací), una sèrie de comissions que treballen diferents aspectes de l’organització, un equip tècnic i la seu de Barcelona. Com a confluències territorials, temàtiques o de moviment autoorganitzades, també poden participar a través dels seus referents.

Les persones que vulguin contribuir a les comissions han de ser part d’organitzacions del Comitè Coordinador o ser part d’una confluència temàtica/local.

Per afegir-te a les comissions, pots posar-te en contacte amb els següents e-mails:

Comissió de comunicació: com@transformadora.org

Comissió econòmica i de finançament: fund@transformadora.org

Comissió de programa i continguts: local@transformadora.org

Esdeveniment, voluntariat i logística: event@transformadora.org

Comissió de mobilització internacional: int@transformadora.org

Comissió de mobilització virtual: virtual@transformadora.org

Comissió de mapejos: int@transformadora.org

Comissió de benvinguda i cures: hola@transformadora.org

Aprén més sobre ells al Fòrum Online (a la secció d’”Espais”).

Si vols ser part del Comitè de Coordinació, si us plau, posa’t en contacte amb int@transformadora.org amb l’assumpte “Unir-se al CC”. (Més endavant et facilitarem un formulari).

(Si la teva llengua materna no és una de les nostres quatre llengües oficials: català, anglès, francès i castellà)

Entenem que milions de persones que practiquen les economies transformadores al voltant del món no parlen ni entenen alguna de les nostres llengües oficials, i així i tot volem incloure tothom al FSMET. Per això, convidem a persones com tu, que entenen tant l’anglès com la teva llengua materna, a ajudar-nos a connectar amb el procés a aquestes persones dels moviments socials de base al teu país.

Et facilitarem una sèrie de materials bàsics: documents, butlletins de notícies i similars, que agrairíem molt que traduïres a les llengües que parles.

Pots començar amb la Crida a la mobilització internacional cap al FSMET: tradueix-la si la teva llengua encara no està disponible, i promou-la mitjançant els teus canals!

Si t’agradaria ser una traductora voluntària, posa’t en contacte amb nosaltres, fent-nos saber la teva disponibilitat i la llengua a la qual pots traduir a: com@transformadora.org

Si estàs plantejant-te venir durant els dies de l’esdeveniment i t’agradaria contribuir posa’t en contacte amb: event@transformadora.com

Al començament de 2020 s’obrirà una crida per propostes, i es descriurà el procediment per fer-les arribar. (Quan estigui obert - si us plau, estigues atenta a la nostra pàgina web i xarxes socials)

Per altres preguntes i dubtes, si us plau contacta: hola@transformadora.org