Vés al contingut

Governança i participació

La Confluencia: cap al FSMET 2020!

El FSMET va molt més enllà de les entitats impulsores, i vol arribar a totes aquelles organitzacions i moviments que ja estan treballant en el marc de les Economies Transformadores als seus territoris.

És un procés col·lectiu i s’autoorganitza des de la base, és a dir, des dels eixos, les plataformes locals i l’assemblea de confluència.

El Fòrum s’articula a través dels eixos de confluència, on es troben els diferents moviments, xarxes, organitzacions i persones, i de manera autogestionada es discuteixen temes claus de confluència, reptes, estratègies de futur i l’agenda de les trobades del 2019 i 2020.

Eixos de les Economies Transformadores:

  • Les Economies Feministes i amb perspectiva de gènere.
  • Els Moviments Agroecològics i de Sobirania Alimentària.
  • Els Comuns (naturals, urbans i digitals).
  • La Economia Social i Solidària (incloent comerç just, cooperativisme i finances ètiques)

Eixos temàtics transversals:

  • Co-construir Políticas Públiques
  • Educació, Formació i recerca

Per a facilitar la participació activa als eixos de confluència de les Economies Transformadores desde qualsevol part del món, el FSMET facilitarà un espai virtual de trobada, que complementarà les trobades presencials que tinguin lloc als diferents territoris.

El FSMET anima als diferents moviments i organitzacions de les Economies Transformadores a que s’articulin en cada territori, per a donar visiblitat al Fòrum i per animar a individus i col·lectius transformadors locals a implicar-se activament als diferents Eixos. Les confliències locals són espais de trobada, que cada territori ha de decidir com orgnaitzar per aconseguir una major confluència territorial que sigui sostenible més enllà del 2020 i sigui d’utilitat per incidir en les agendes locals/nacionals/internacionals.

Cada territori té una realitat diferent, i encara que des del FSMET s’anima que totes les transformadores es vinculin al treball de base dels eixos, si no fós possile obrim la possibilitat de poder participar de forma directa en l’Assemblea de Confluència per assegurar que tots els territoris estan representants en el camí cap al FSMET.

És un espai de trobada de les xarxes internacionals vinculades a les Economies Transformadores, on es co-construeix el disseny de l’estratègia de confluència internacional, i es promou la difusió i participació activa dels seus membres en els diferents espais de conflùencia del FSMET

És l’espai de trobada on es produirà el diàleg i confluència entre els moviments i agents locals i internacionals dels diferents eixos, confluències territorials i promotores internacionals, que integren les Economies Transformadores, i on es decidiran els objectius generals del Fòrum i el camí per arribar a ells.

La Comunicació del FSMET és fonamental a nivell intern per garantir la fluidesa en el procés de confluència, i a nivell extern per aconseguir que tingui un gran impacte. La comissió de comunicació articularà una xarxa de mitjans afins i altres formes de comunicació cultural i artística a nivell local i internacional.

S’ha creat una comissió de Logística per donar resposta al gran repte logístic que representa organitzar el FSMET en coherència amb els valors que promovem i fomentant processos d’intercooperació entre projectes de les economies transformadores.

També necessitarem persones voluntàries pels esdeveniments, vinculades a la logística, comunicació, continguts, gestió de persones i programació cultural, entre d’altres tasques.