Vés al contingut
educacio

Barcelona acull una jornada per implementar els valors de les economies feministes a les aules

Posar la vida, les cures i els valors feminitzats en el centre de l'activitat productiva. Aquest són alguns dels principals reptes de les economies feministes, però aquests dies a Barcelona en persegueixen un altre. Docents, mestres, educadors, mares, pares i activistes d'arreu del món es donaran cita aquest divendres i dissabte per veure com es poden incloure els valors de les economies feministes a les a aules.

Amb el nom Economies Feministes a l'aula, Transformar l'Escola per a posar la Vida al Centre, Edualter, una associació catalana especialitzada en temes educatius que s'engloba dins de la xarxa internacional Campaña por un Curriculum Global de ESS, organitza aquestes jornades que volen ser “un espai per a compartir les reflexions, els reptes, obstacles i oportunitats per a incorporar la perspectiva de l'Economia Feminista en l'educació”, es destaca en el programa.

Un altre dels objectius d'aquesta trobada, que compatará amb més d'una quinzena de ponents, és articular un “anàlisi crítica del sistema econòmic actual, foment d'una cultura de cures en la comunitat educativa, construcció conjunta de pràctiques i sabers alternatius”.

Entre les ponents, es troba l'activista Marta Music, que explicarà les perspectives que aporta e Fòrum Social de les Economies Transformadores (FSMET) per implementar els valors de les economies feminsites a l'educació. De fet, aquest Fòrum està integrat per quatre moviments: les economies feministes, l'agroecologia i la sobirania alimentària, l'economia social i solidària i els comuns (els espais que compartim com el rural, l'urbà i el digital). Tots ells, tenen uns altres dos eixos que els hi són transversals per potenciar-los i/o implementar-los con los que, además, deberían de compartir valores: l'educació i les polítiques públiques.

Campaña por un Curriculum Global de ESS és una de les xarxes que integren el Comitè Coordinador del FSMET, que tindrà lloc del 25 al 28 de juny. Alicia Cabezudo, integrant d'aquesta organització remarca que “el sistema capitalista és violent de per se”, per la qual cosa per construir pau s'ha d'integrar a l'educació els valors de l'economia social i solidària i feminista.

 

programa