Aller au contenu principal
Propostes

El programa del FSMET inclourà activitats presentades per col·lectius d'arreu del món

D'Àsia, Amèrica, Àfrica o Europa són d'alguns llocs des d'on han arribat propostes per incloure's en el programa del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET), que tindrà lloc del 25 al 28 de juny a Barcelona.

En concret, una desena de col·lectius, xarxes, organitzacions o actors de les economies transformadores han fet les seves aportacions en els darrers deu dies.

El programa del Fòrum sorgirà d’un procés de co-creació en el qual es recolliran les activitats i iniciatives presentades per els col·lectius, xarxes, organitzacions o entitats d’arreu del planeta. En aquest sentit, el passat 24 de febrer i fins el 15 d’abril es podran presentar activitats a través del web www.join.transformadora.org.

De moment, la majoria de les propostes que s’han presentat són entorn de l’economia social i solidaria, però també n’hi ha d’altres sectors com el coneixement, l’educació, agroecologia o la comunicació alternativa.

Cinc d’elles s’han presentat per desenvolupar-se en francès, tres en anglès, una en català, una altra en castellà i dues es realitzaran en anglès i francès. La idea, però, és que es presentin propostes en una amplia varietat de llengües per mostrar un FSMET inclusiu.

Pel que fa al tipus de propostes, n’hi ha des de presentacions de documentals, exposicions de fotografia, seminaris, tallers i fins i tot un correfoc i un castell. En aquesta darrer cas, es vol mostrar com amb el correfoc es crema l’actual model capitalista, mentre que entre totes i amb un castell construïm les alternatives econòmiques.

Qualsevol entitat, col·lectiu, persona pot presentar una proposta d’activitats, sempre i qual s’incloguin dins dels valors del FSMET que es recullen en la Crida de Registres.

A més, en el web de www.join.transformadora.org també es poden inscriure les persones o organitzacions que vulguin venir al FSMET. Els participants poden trobar en el web la informació útil que requereixin per fer les inscripcions o pels dies dels que tindrà lloc el FSMET, una informació que també es pot veure en aquest vídeo.