Vés al contingut

FSMET: Juny del 2020

Un espai de debat, de construir ponts i per donar a conèixer les economies transformadores

Tal com es va determinar en la trobada del 18 i 19 de juliol, el Fòrum Social Mundial de les Economñies Transformadores (FSMET) es celebrarà el juny del 2020 i durarà al voltant de cinc dies.

En concret, es vol que sigui una cita diversa on hi hagi una àmplia representació dels cinc continents i del màxim de col·lectius possibles com podrien ser, entre altres, camperols, indígenes, espirituals, okupes, LGTBI, moviments feministes, juvenils, del món de l’educació, de l’economia digital, del periodisme alternatiu o del món laboral com sindicats o unions de treballadors.

La idea serà donar a conèixer els projectes d’economies transformadores que ja existeixen i que són la demostració que hi ha una altra via al model capitalista. A més, la trobada busca construir ponts entre les entitats, organitzacions o xarxes d’arreu del planeta. Per assolir aquests reptes, el FSMET inclourà activitats com visites guiades, un fòrum infantil, escoles d’activisme, un àgora que albergui tallers i micro-xerrades, una zona de creativitat, una àrea d’autogestió i un espai de participació virtual.

També es persegueix que sigui un espai útil d’interconnexió entre els eixos, on es concreti una agenda mundial comú sobre les economies transformadores, amb compromisos col·lectius i acords específics, tot assegurant la continuïtat del moviment després del procés de confluència de dos anys.