Vés al contingut


Com participar?

El FSMET és un procés de co-construcció col·lectiva que vol mobilitzar un espai de confluència entre persones, entitats, xarxes i moviments que ja estan generant una transformació en els seus territoris en diverses parts del món.

Aquest espai de trobada s’articula a través de les confluències territorials, on de manera autogestionada es discuteixen temes claus de contingut, reptes, estratègies de futur i el programa del propi FSMET.

La crida a la participació es fa a l’ampli ventall que conformen els moviments de les economies transformadores, entre ells les economies feministes, el moviment agroecològic i per la sobirania alimentària, els procomuns (urbans, naturals i digitals), l’economia social i solidària, el cooperativisme, el comerç just i les finances ètiques, la co-construcció de polítiques públiques, l'educació i la recerca, entre molts altres. Hi ha diverses formes de participar:

En el marc del procés cap al FSMET es volen detectar els punts, temes i enfocaments atacats pel capitalisme per buscar les alternatives existents a aquest model econòmic. Per això, el Fòrum s’articula a travès de la convergència i confluència tant de moviments com d’accions transformadores dels següents àmbits: economies feministes; agroecologia i sobirania alimentària; els comuns (naturals, urbans i digitals); així com de l’economía social i solidària que inclou el comerç just, el cooperativisme i les finances ètiques. Així mateix, la co-construcció de les polítiques públiques i l’educació són moviments transversals a tots els altres.

El FSMET és un procés de construcció col·lectiva que va més enllà de l’esdeveniment que tindrà lloc el juny del 2020. Un dels objectius és utilitzar el procés cap al Fòrum per enfortir, a nivell local, les confluències entre moviments de l’economia transformadora presents als diferents territoris.

Així doncs, entre els principals actors del Fòrum es troben les confluències territorials, que neixen de la trobada regional de xarxes, organitzacions, moviments o iniciatives afins a les economies transformadores. L’objectiu de les confluències és organitzar-se, començar un debat previ al Fòrum i consensuar la seva aportació al FSMET. La primera en néixer va ser la Confluència de Barcelona, que serà l’amfitriona, però també s’han creat altres a Uruguai i Veneçuela.

Aquestes confluències territorials estan formades per persones d’un mateix territori que impulsen i difonen el procés del FSMET a nivell territorial, animant a organitzacions locals a participar en les diferents activitats, debats i discussions al voltant del procés del Fòrum.

Cada confluència s’autoorganitza de la manera que consideri més adient i coherent amb la seva realitat. Algunes de les propostes de treball que ja s’estan implementant en alguns territoris són:

-Mapeig de moviments de les economies transformadores a cada territori

-Mobilització de la confluència territorial en espais de trobada virtuals / presencials

-Actes i/o campanyes de difusió del FSMET

-Debats al voltant d’una agenda global comuna de les economies transformadores

-Propostes d’activitats per al Fòrum 2020

Per a facilitar la participació activa desde qualsevol part del món, així com la connexió entre confluències, moviments i persones interessades, el FSMET compta amb el Fòrum Virtual des del qual es poden obrir grups de participació i, pròximament, participar en les discussions i consultes que es proposaran amb l’objectiu de co-construir el FSMET 2020.

Entra-hi: https://forum.transformadora.org/

El Fòrum necessitarà de moltes mans i persones durant els dies de la trobada a Barcelona. Per això, t’animem a fer-te voluntària i formar part de l’equip que es vincularà a les tasques d’acollida i benvinguda, informació, logística, comunicació i continguts , entre d’altres.

Durant la tardor, publicarem un formulari on t’hi podràs inscriure!

Si tens dubtes de com participar, necessites més informació, vols saber si existeixen ja confluències al teu territori o per altres qüestions no dubtis en contactar-nos a través d’aquest correu: hola@transformadora.org