Vés al contingut

Actualitat

Reflexions de la Confluència Feminista davant el COVID19 UNA ECONOMIA FEMINISTA PER A UN MÓN EN TRANSFORMACIÓ

En les excepcionals condicions de confinament amb què es fa front a la pandèmia de la COVID19, les nostres societats afronten cada dia els desafiaments de tenir cura de la vida enmig de l'emergència i la incertesa, sense perdre de vista el futur immediat en un món que ja no és ni serà el mateix, que està en ràpida transformació.

Construeix amb nosaltres les respostes al sistema capitalista

El Covid-19 ha desencadenat una emergència sanitària, social, política i econòmica sense precedents a nivell mundial. A això, li hem de sumar que també vivim una crisi ambiental que està acabant amb el nostre planeta, així com de vulneració de drets humans bàsics com el treball precari. Tot això es deu al fet que el capitalisme basa la seva producció el benefici propi i el lucre. Per això, les economies transformadores sabem que som l'única resposta viable a aquestes crisis, ja que posem al centre de la nostra activitat a les persones, el medi ambient, la vida i les cures.

El FSMET segueix avançant

Després de la comunicació de la suspensió de l'esdeveniment presencial del FSMET al juny, han passat diverses setmanes en què les xarxes, organitzacions i col·lectius seguim treballant i articulant-nos en el confinament. El passat dijous 16 d'abril el Comitè Coordinador de l'FSMET es va reunir per veure com avançar en aquest nou context i la resposta va ser unànime: des de les Economies Transformadores hem de treballar per a la construcció d'una Agenda en el nou context post-pandèmia. Ara més que mai!

#8M Vaga Internacional Feminista

#8M

Missatge de la Confluència Feminista cap al Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores

Feminisme, economia social i solidària i la cura per uns altres mons possibles

Alternatives feministes cap a les economies per a la vida 

El programa del FSMET inclourà activitats presentades per col·lectius d'arreu del món

D'Àsia, Amèrica, Àfrica o Europa són d'alguns llocs des d'on han arribat propostes per incloure's en el programa del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET), que tindrà lloc del 25 al 28 de juny a Barcelona.

En concret, una desena de col·lectius, xarxes, organitzacions o actors de les economies transformadores han fet les seves aportacions en els darrers deu dies.

Ofertes laborals: administració i local

Vols formar part d'un equip transformador? Al FSMET necessitem dos perfils nous i tu pots ser un d'ells. Per un costat, necessitem una persona que s'encarregui de la mobilització local per aconseguir que el missatge de les economies arribin a tot el territori, però també aconseguir el màxim de representació al FSMET de tots els indrets de Catalunya. Aquesta persona, a més, haurà de fer tàndem amb els responsables de mobilització internacional i virtual.

Barcelona acull una jornada per implementar els valors de les economies feministes a les aules

Posar la vida, les cures i els valors feminitzats en el centre de l'activitat productiva. Aquest són alguns dels principals reptes de les economies feministes, però aquests dies a Barcelona en persegueixen un altre. Docents, mestres, educadors, mares, pares i activistes d'arreu del món es donaran cita aquest divendres i dissabte per veure com es poden incloure els valors de les economies feministes a les a aules.

Construïm juntes el FSMET

Només queden quatre mesos per engegar el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET), que vol ser un procés de confluència de les economies que són una alternativa real al capitalisme. Per tant, el principal objectiu d’aquest procés és acostar moviments socials i iniciatives que comparteixin la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, i d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat, i que lluitin per caminar cap a societats resilients i col·laboratives que const

OFERTA DE FEINA: departament de Premsa i Comunicació

El Fòrum Social Mundial de les Economíes Transformadores (FSMET) requereix una persona per incorporar-se a l'equip de Comunicació i premsa. A continuació, tots els detalls de l'oferta. 

 

CONTEXT DE L’OFERTA:

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) és el procés de confluència dels diferents moviments de l’economia alternativa. En el marc d’aquest procés, es reuniran els diversos moviments de l’àmbit local i internacional a Barcelona del 25 al 28 de juny de 2020.