Vés al contingut

Sessió d'obertura de la setmana del Fòrum Social Mundial d'Economia Transformativa

Inici
Final
Lloc
ONLINE

El proper 25 de juny s'inicia el Fòrum Social i Mundial de les Economies Transformadores amb un esdeveniment d'obertura i benvinguda que comptarà amb la participació de diferents institucions que han donat suport aquest procés així com d'una taula de xerrades inspiradores de persones que representen les diferents temàtiques, enfocaments i territoris de les economies transformadores.

Salutació institucional a càrrec de:

Ajuntament de Barcelona: Excma. Sra.Ada Colau, alcaldessa ciutat Barcelona

Diputació de Barcelona: Il·lma. Sra. Pilar Díaz i Romero, Diputada adjunta a l'Àrea de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i Alcaldessa d'Esplugues de Llobregat.

Generalitat: Hble. Conseller Bernat Solé i Barril. Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Hble. Sr. Chakir El Homrani Lesfar conseller d'Empresa i Ocupació, Afers Socials i Família de Govern de la Generalitat de Catalunya

FPH (Fondation Charles Leopold Mayer pour li progres de l'homme) Sra. Claudia Neubauer

Xerrades inspiradores: Les següents persones oradores ens inspiraran i provocaran

Michel Bauwens: teòric belga, fundador i director de la Fundació P2P i treballa en col·laboració amb un grup global d'investigadors en l'exploració de la producció, el govern i la propietat entre iguals. Director de recerca d'CommonsTransition.org una plataforma per al desenvolupament de polítiques dirigides cap a una societat dels Comuns i membre fundador de el Grup d'Estratègies dels Comuns. Actualment està treballant en el prototip d'un MOOC sobre l'economia basada en els béns comuns. Viu a Tailàndia.

Marta Guadalupe Rivera Ferre: andalusa, directora de la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de VIC-UCC, ha treballat en l'anàlisi i promoció dels sistemes agroalimentaris alternatius que segueixen el paradigma de la sobirania alimentària i, més recentment, en l'anàlisi de les teories feministes i els béns comuns en l'àmbit alimentari. És membre de l'equip que escriu l'informe sobre els impactes, l'adaptació i la vulnerabilitat de l'Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides.

Euclides Mance: filòsof brasiler i un dels principals teòrics de l'economia solidària i l'Economia d'Alliberament a Amèrica Llatina, cofundador de l'Institut de Filosofia de l'Alliberament i de la xarxa Solidarius.

Ashish Kotari: ambientalista indi que treballa en la interfície desenvolupament-ambient-mitjans de vida, i alternatives radicals. És un dels fundadors de Kalpavriksh (ong) i ajuda a coordinar el fòrum Vikalp Sangam (Confluència d'Alternatives) perquè es reuneixin les organitzacions i persones que treballen en alternatives de desenvolupament en tota l'Índia. Kothari va ajudar a iniciar el Tapís Mundial d'Alternatives i és coeditor de Pluriverse: Un diccionari post-desenvolupament.

Genevirive Azam: economista francès, activista ambiental i alterglobalització de l'organització Attac France. És col·laboradora habitual a la columna "Contra la marea" de la Politis setmanal. Inspirada especialment en l’obra de Karl Polanyi, Simone Weil i Marcel Mauss, és coautor d’un “Manifest de la convivència.