Vés al contingut
Cartel REAS

FSMET present en la COP25 i en la Cimera Social pel Clima

Organitzacions que formen part del procés cap al Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores es troben participant de la  COP25 a Madrid, la Conferència de les Parts que es reuneix per decidir sobre la Convenció Marc de Nacions Unides sobre canvi climàtic.

Algunes de les organitzacions estan presents, a més, en la Cimera Social pel Clima, un esdeveniment alternatiu a la Conferència de les Parts, que pretén seguir construint comunitat enfront de la crisi climàtica, sota el lema "Més enllà de la COP25: Els pobles pel clima". 

És el cas de la Red de Redes de la Economía Alternativa y Solidaria (REAS), que ha participat d' una activitat en la COP25 en la que proposa l'economia social i solidària com a model econòmic de referència per una transició ecològica que sigui socialment justa. 

REAS reconeix i assumeix l'emergència ecològica, climàtica i social que s'està produint en l'actualitat, i considera que l'Economia Solidària té un important paper en la transició ecològica. 

Algunes de les propostes que REAS pretén portar als debats de la COP25 són:

- reducció de la petjada ecològica

- canvi en la consideració de la natura com a subjecte de drets i no com un recurs d'explotació

- avanços cap a una economia més justa, democràtica i sostenible

A més de a la COP25, REAS també estarà present en la Cimera Social pel Clima, organitzada també a Madrid i que durarà fins al pròxim 13 de desembre. 

Aquest esdeveniment fa una crida als moviments socials de tot el món, però en particular d'Amèrica Llatina i de Xile, país que tenia previst acollir la COP25 fins que l'esclat de les protestes socials contra el govern de Sebastián Piñera va forçar la decisió de traslladar la cimera a Madrid. 

REAS adhereix el manifest de la Cimera Social pel Clima, que denuncia les conseqüències pel clima que té l'actual model capitalista, basat en l'extractivisme i el consum d'"usar i tirar", i que no reconeix l'alimentació com un dret. 

En aquest marc, REAS participarà el dijous 12 de desembre d' un taller en el qual presentaran què són les economies transformadores, i quins són els seus desafiaments per deixar enrere el capitalisme i transitar cap a un nou model econòmic. L'activitat servirà a més per presentar el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores, que se celebrarà a Barcelona entre el 25 i el 28 de juny. 

Pots consultar el programa complet de la Cimera Social pel clima en aquest enllaç: https://cumbresocialclima.net/programa/