Vés al contingut
cumbresocialclima

Justícia ambiental i justícia econòmica per salvar la vida al planeta: Crida del FSMET a participar a la Cimera Social pel Clima

El món està en flames, literalment, a causa de la crisi ecològica, econòmica i social causada per un capitalisme depredador de la vida, i un sistema neoliberal generador de desigualtats, concentrant la riquesa en l'1% de la població mundial, enfront de l'empobriment del 99% restant. 

És impossible parlar de solucions a l'emergència climàtica i de sostenibilitat sense justícia econòmica i, al mateix temps, sense respecte per tots els éssers vius del planeta. Els desafiaments als quals fem front i conseqüentment les solucions estan vinculades. 

Davant de l'arrasador poder que el mercat desplega des dels horrors de les guerres i la repressió fins als mecanismes de seducció publicitària i control ideològic, urgeix el compromís i l'acció de totes les instàncies públiques, organitzacions i moviments socials en funció del bé comú, per transitar cap a unes economies basades en la cura de la vida, la reciprocitat i la justícia social. 

Encara tenim sortides. Des de les altres economies orientades a generar condiciones de vida baix fórmules de reciprocitat, des de les iniciatives de lluita, els moviments i les formes de pensament, la humanitat disposa d'un cabal per plantejar camins de solució. Les agendes, acords, consensos i compromisos aconseguits al marc dels processos COP, no s'han complit, reflectint aquesta reserva en implementar alternatives. 

Avui cal redoblar els esforços. Aprofitem els diferents moments de mobilització per co-construir, enfortir i fer créixer les nostres accions. Davant de la creixent repressió i les estratègies de divisió i desmobilització dels moviments, mostrarem més unitat que mai en la lluita comuna per la justícia. Unim-nos en les nostres respectives lluites i entenguem que només amb accions col·lectives i concertades aconseguirem el poder necessari per salvar la vida de l' extermini, per reverdir el planeta des de la riquesa dels nostres sabers, amb justícia, redistribució, cures i solidaritat. 

Per això fem una crida a participar en la resposta social a la COP25 i construir una comunitat enfront d'una crisi climàtica que és només un dels símptomes més visibles d'un sistema profundament injust. Recolzem i encoratgem la Cimera Social pel Clima a Madrid del 6 al 13 de desembre.