Vés al contingut
Trobada abril 19

Necessitem ser més: trobada de xarxes internacionals al juliol de 2019

Els propers dies 18 i 19 de juliol es reuniràn prop de Barcelona representants de diferents xarxes internacionals d’organitzacions dedicades a cadascun dels moviments i accions transformadores de les economies: economies feministes, agroecologia i sobirania alimentària, procomuns i economia social i solidària, junt amb educació i investigació i co-construcció de polítiques públiques.

Serà una trobada interna, de treball, de la que es pretén sortir amb un procés reforçat amb la participació de més xarxes d’organitzacions que conformin un comité coordinador cap a 2020.

Aquestes xarxes, algunes de les quals ja han seguit el procés de molt a prop, integraran un nou espai de coordinació junt amb les que ja formaven el grup impulsor de l’FSMET 2020:

-Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES)

-Red de Redes de la Economía Alternativa y Solidaria (Reas)

-Red Intercontinental de Promoción de la Economía Social y Solidaria (Ripess)

Després del procés dels darrers mesos, i la trobada del passat mes d’abril, es fa evident que, si es vol reforçar a l’altre món que ja existeix, cal explorar noves formes de fer, de créixer col·lectivament. Per això, és indispensable, en aquest moment, contar amb més xarxes per créixer en:

-Diversitat territorial, amb xarxes que expandeixin el procés cap a l’FSMET 2020 per diferents zones geogràfiques

-Diversitat, a nivell de punts de vista, moviments i accions implicades

-Legitimitat, al ser capaces d’incloure més veus

-Impuls, perque si som més podrem enfortir-nos

Aquest objectiu no vol deixar en segon plànol el treball que s’està donant als processos d’autoorganització dels diferents moviments, accions i confluències més enllà de les xarxes internacionals, però ara, per continuar el procés amb l’energia que el pugui sostenir, cal reforçar les organitzacions internacionals que hi ha al darrere.

Esperem que la trobada de juliol sigui un èxit, i que el procés cap a l’FSMET surti reforçat per seguir caminant cap a una realitat que cada cop és més a prop.